Verschillende soorten barbecue

Barbecue May 8, 2022
Home garden on the windowsill.

Hoewel barbecue de meest voorkomende vorm van koken is, zijn er veel soorten barbecues, waaronder de Indiaanse, koloniale Amerikaanse en binnenhaardmethoden. Hoewel rundvlees en varkensvlees de meest voorkomende delen zijn, worden gevogelte en lam ook veel gebruikt. Geit is natuurlijk een regionale favoriet. Barbecue heeft zijn wortels in het koken van hardere stukken vlees, maar deze stukken profiteren ook van de langzame en lage kookmethode.
AmerIndiase kookmethode

De Indiaanse kookmethode is duizenden jaren geleden ontwikkeld. De techniek van het barbecueën van voedsel houdt in dat het vlees en de groenten boven brandend hout of kolen worden gehangen en vervolgens in de rook worden gekookt. De term barbacoa wordt in Mexico bijna uitsluitend gebruikt om koken in een gesloten kuil te beschrijven. Deze manier van koken is vergelijkbaar met grillen, maar is veel traditioneler.
Koloniale Amerikaanse kookmethode

Barbecue was oorspronkelijk het domein van inheemse Amerikanen en af ​​en toe slaven. In tegenstelling tot moderne barbecuemethoden, waren kolonisten niet geïnteresseerd in het gebruik van vuur om voedsel te koken. Ze gaven de voorkeur aan geroosterd en gegrild vlees. Dit misverstand is een van de redenen voor de abrupte verandering in houding. Maar dat betekent niet dat koloniale Amerikanen geen barbecue hadden. Sommige koloniale koks waren zelfs een voorstander van deze manier van barbecueën.
Kookmethode bij kampvuur

De Campfire-methode van barbecueën kan een effectieve manier zijn om heerlijke en gezonde maaltijden te bereiden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je eten gewoon op het vuur te gooien, zal deze methode niet de beste resultaten opleveren. Het voedsel zal aan de buitenkant verbranden zonder dat het van binnen kookt. Een kampvuur moet in een goed gedraineerde put worden geplaatst die voldoende ruimte heeft om te branden. Om een ​​rokerig vuur te garanderen, moet een kampvuur regelmatig met verse sintels worden onderhouden.
Kookmethode voor binnenhaarden

Als u het niet prettig vindt om voor een heet vuur en een hete grill te zitten, kunt u een binnenhaardmethode proberen om te barbecueën. Dit type barbecuemethode gebruikt de stralingswarmte van een vuur om voedsel te koken. De sintels houden het eten warm. Plaats de grillpan of Dutch Oven op de vuurvaste stenen. Het eten wordt op smaak gebracht door de rook van het vuur. De kooktijd varieert, maar de meeste voedingsmiddelen duren ongeveer 30 tot 40 minuten.
Indirecte grillmethode van koken

Er zijn verschillende voordelen aan de indirecte grillmethode van barbecuekoken. Een van de belangrijkste voordelen is dat uw voedsel sneller en smaakvoller gaar wordt dan bij welke andere vorm van grillen dan ook. De indirecte methode is perfect voor een breed scala aan vleeswaren, van groenten tot zeevruchten. Vlees dat met deze methode wordt gekookt, heeft meestal een lagere temperatuur dan vlees dat volgens de directe methode is bereid. U kunt de indirecte grillmethode ook gebruiken met een pellet- of offsetroker.
Stukken vlees gebruikt bij het barbecueën

Hoewel rundvlees het meest voorkomende stuk vlees is dat wordt gebruikt voor barbecueën, zijn er veel variaties in sneden en texturen. Hoewel het een hoofdbestanddeel is van de meeste gebarbecuede gerechten, zijn er enkele specifieke soorten sneden die het beste zijn om te barbecueën. Rib eye is bijvoorbeeld een goede keuze om te barbecueën vanwege zijn smaak en malsheid. Afgezien van rib eye, zijn andere populaire stukken rundvlees onder meer lende en prime rib.