Leuke bloeiende planten die je in je tuin kunt kweken

Jun 3, 2022 Tuinplanten

Wist u dat er bloeiende planten zijn die in uw tuin kunnen worden gekweekt? Deze bloemen bloeien het hele jaar door en brengen troost aan de bewoners door een groene en aangename ruimte te creëren. Het verzamelen en kweken van verschillende soorten bloeiende planten kan je helpen om je van tijd tot tijd onder te dompelen in hun schoonheid en ze zelfs een deel van je hobby of tijdverdrijf te maken. Er zijn veel soorten bloeiende planten die in uw tuin kunnen worden gekweekt omdat ze minder onderhoud vergen. Hier is een lijst van leuke bloeiende planten die je in je tuin kunt kweken. Meer weten? Kom langs in de tuinmeubelwinkel voor meer informatie over leuke planten.

Bloeiende planten

Een bloeiende plant is een plant die bloemen produceert, die de voortplantingsorganen zijn waarmee nieuwe planten worden gemaakt. Bloeiende planten staan ook bekend als angiospermen, wat “ingesloten zaden” betekent. In termen van biodiversiteit zijn bloeiende planten de meest succesvolle groep planten op de planeet. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 90% van alle plantensoorten ter wereld. Bovendien zijn bloeiende planten goed voor de helft van de totale biomassa van de wereld.

Kaarsbloem

De kaarsenbloem, of jasmijn, is een bloeiende plant die van nature groeit in Japan en China. Deze geurige en mooie bloem is ook bekend als Japanse jasmijn. Het is een van de meest voorkomende bloeiende planten die je op de markt kunt vinden. Deze bloemen hebben een lange bloeiperiode, wat betekent dat ze het hele jaar door kunnen bloeien. U kunt deze bloemen zowel binnen als buiten kweken. Ze staan erom bekend dat ze bijen, vogels en vlinders naar uw tuin lokken. De kaarsenbloem is een meerjarige plant, wat betekent dat hij jaren kan meegaan als u hem goed verzorgt.

Maanbloem

De maanbloem is een tropische bloeiende plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Deze bloem wordt vooral gekweekt voor zijn grote en geurige bloemen, die één keer per jaar bloeien. De maanbloem produceert zeer grote en mooie bloemen die wit van kleur zijn met paarse en gele tinten rond de randen. Het beste aan het kweken van deze bloem is dat ze maar één keer per jaar bloeit. Je kunt de bloemen na de bloei oogsten, of je kunt de zaden op natuurlijke wijze laten afvallen, en ze het volgende jaar opnieuw laten groeien. Je kunt deze bloem zowel binnen als buiten kweken. Ze kan tot 2 meter hoog worden. De grond moet vochtig en vochtig zijn.

Ze heeft overvloedig zonlicht nodig. Het is een meerjarige plant. Deze bloemen zijn zeer geurig en worden vaak gebruikt in bloemschikkunst. Ze hebben niet veel verzorging nodig, maar ze moeten wel uit de buurt van vorst worden gehouden. Je kunt maanbloemen binnenshuis in potten of bakken kweken, maar als ze eenmaal beginnen te bloeien, zul je ze naar buiten moeten verplaatsen.

Goudsbloem

De goudsbloem is een bloeiende plant die behoort tot het geslacht Tagetes. Goudsbloemen zijn heel gewoon in tuinen. Ze zijn geliefd om hun heldere, vrolijke kleuren. Deze bloemen worden gekweekt voor voedsel, medicijnen en sierdoeleinden. Er zijn ongeveer 80 soorten goudsbloemen. Goudsbloemen zijn populair vanwege hun vermogen om ongedierte zoals insecten en knaagdieren af te weren.

Ze staan ook bekend als geluksbrenger en brengen geluk in huis. Goudsbloemen zijn relatief gemakkelijk te kweken. Ze groeien op verschillende grondsoorten en in verschillende klimaten. Ze zijn ook heel gemakkelijk te onderhouden. U kunt ze zowel in uw tuin als binnenshuis kweken.

Viooltje

Het viooltje is een bloeiende plant die behoort tot de Violaceae-familie. Het is een fleurige en vrolijke plant die zowel buiten als binnen kan worden gekweekt. Het viooltje staat bekend om zijn mooie en kleurrijke bloemen, die in allerlei vormen en maten voorkomen. Je kunt viooltjes vinden in bijna alle kleuren van de regenboog. Deze bloemen zijn er al heel lang. Ooit werden ze zelfs gebruikt als voedselbron in tijden van hongersnood. Ze zijn heel gemakkelijk te kweken. Je kunt ze in potten of plantenbakken zetten en binnenshuis opkweken. Ze zijn een goede keuze voor beginners die voor het eerst gaan tuinieren.

Pioenroos

De pioenroos is een bloeiende plant die oorspronkelijk uit China komt. Het is een van de meest populaire bloeiende planten vanwege de grote en mooie bloemen. De pioen staat bekend om haar 6 weken durende bloei. Deze bloemen zijn zeer populair in Azië en worden gebruikt in vele culturele vieringen en gebruiken. Pioenen worden ook gebruikt om gevoelens uit te drukken, zoals liefde en bewondering. Deze bloeiende plant kan tot 1 meter hoog worden en kan in tuinen of potten worden gekweekt. De grond moet worden verrijkt met compost. Het zijn vaste planten en ze staan bekend om hun lange bloeiperiode. U kunt ze ongeveer 8 weken voor de laatste vorst van het seizoen binnenshuis gaan kweken.

Zonnebloem

De zonnebloem is een bloeiende plant die het beste groeit in de volle zon. Het is een veel voorkomende bloeiende plant en staat bekend om zijn grote en heldere bloemen. De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is een veel voorkomende sierplant in tuinen. Het is een zeer gemakkelijk te kweken plant die zowel in potten als in tuinen kan worden gekweekt. U kunt deze bloemen gebruiken om uw huis te versieren of u kunt er olie uit winnen. Het kweken van deze prachtige plant zal leven en kleur in uw tuin brengen. Zonnebloemen zijn zeer gemakkelijk te kweken. Het is een meerjarige plant die veel zonlicht nodig heeft. De grond moet worden verrijkt met compost. U kunt ze zowel binnen als buiten kweken.

Tot slot

Er zijn vele soorten bloeiende planten die u in uw tuin kunt kweken. Deze planten brengen schoonheid en kleur in tuinen. Ze trekken ook veel bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. Planten zijn een geweldige manier om uw gezondheid op natuurlijke wijze te verbeteren, omdat ze giftige stoffen en allergenen uit de lucht filteren. Ze kunnen ook uw stressniveau verlagen. Bloeiende planten brengen troost en vreugde in tuinen. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van stress. Met zoveel soorten bloeiende planten waaruit je kunt kiezen, zul je er zeker een vinden die je mooi vindt. Denk er ook aan mooie plantenpotten aan te schaffen. Zij sieren uw planten. Vooral de gouden bloempotten zijn helemaal hot deze zomer.